Verdensstjerne i blå drakt

Det er ikke ofte jeg har fotografert verdensstjerner i blå sarpedrakt!

Bandyspilleren Vladimir Plavunov fortjener imidlertid absolutt denne statusen. Plavunov ble flere ganger kåret til verdens aller beste bandyspiller, og det å se han gå på skøyter i sin karakteristiske stil var intet annet enn en estetisk nytelse.
Jeg er ingen stor bandykjenner, men da Vladimir Plavunov og Sarpsborg Bandyklubb vant NM-gull på selveste kvinnedagen 8. mars i 1992, var også jeg bandyfan for en stakket stund

Bauta
Hovedbildet jeg har funnet fram fra arkivet i dag viser Vladimir Plavunov sammen med Finn Johansen, en annen bandykjempe. Finn var som kjent en SFK-bauta av de sjeldne både som fotballspiller og leder. Men Johansen var også i en årrekke en av verdens aller beste bandydommere, da i par med sin faste makker Frode Jacobsen.

Mestere i egen by
På det andre bildet er en pur ung Christer Lystad sentral. Grålum-gutten er fortsatt aktiv som spillende trener for SBK.

På bildet koser han med kongepokalen sammen med Fred Åge Johansen, Jon Egil Johansen og Tom Ronny Bråthe (bak), alle lokale gutter som opplevde å bli norgesmestere i egen by.
Det siste bildet er smått historisk, og viser Hans Gunnar Thorsen i det han på vegne av Sarpsborg Bandyklubb hever kongepokalen over hodet.

At det var en Thorsen som gjorde akkurat det, var symbolsk helt riktig. For pappa Oddvar og sønnene Per Olav, Hans Gunnar, Jan Oddvar og Kjell Christian har alle vært sentrale brikker i en klubb der dugnadsånden og kameratskapet står høyt.

Stjerne
Tilbake til Vladimir Plavunov: Jeg ble godt kjent med denne fantastiske mannen, og besøkte ham i privat sammenheng i Moskva ved et par anledninger. Da fikk jeg virkelig en forståelse for hvor stor denne mannen er i hjemlandet. Uansett hvor vi var, ble han behandlet med dypeste respekt. Og var det problemer, for eksempel i trafikken, dro Vladimir bare fram et av sine mange kort – og dermed hjalp politiet oss fram.
Slik behandles bare de aller største!

Vist 1594 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder