Frankofil og dyrekjær

Tore Stubberød (67) er en mann med meningers mot. Han tør heve røsten selv om det han framfører ikke til enhver tid er «politisk korrekt». Men stemmen fra de dype skoger rundt gården Kullebund i Os er langt mer enn en årvåken samfunnsdebattant.

TENKER: Tore Stubberød har både dype tanker og sterke meninger. Rullingsen var i mange år en trofast følgesvenn, men for fem år siden sluttet forfatteren og filosofen å røyke.

Sarpingen Stubberud kom til Kullebund så tidlig som i 1974. Bildene du ser er fra 1978 og illustrerer på en god måte allsidigheten. 67-åringen er både filosof, litteraturviter, forlegger, bonde og kritikerrost forfatter med en imponerende produksjon bak seg.

1978: Tore Stubberud fotografert hjemme på Kullebund i 1978.

Etter studier i filosofi og vitenskapsteori ved universitetet i Caen, ble det litteraturvitenskapstudier i Oslo. Men også der med fransk og filosofi som støttefag. Og nettopp det franske har vært en rød tråd både hva angår filosofi, diktning og føde. For 67-åringen er en gourmet. Og hjemme på Kullebund har både gjess og franske kjøttferaser levd det gode liv på grønne enger før de endte sine dager som lekre matretter.

MANGE TIMER: Tore Stubberud har tilbrakt mange timer i sitt arbeidsværelse. Nylig ga han ut sin siste fore «Reiseklar».

Men Stubberød er dyrekjær. Derfor er han opptatt av hvordan dyrene har det før slakting. Kjæledyr har det også blitt en del av.

DYREKJÆR og MATGLAD: Dyrene har det bra hos Tore Stubberød på Kullebund i Rakkestad. Også dem som til slutt skal bli til mat.

En annen lidenskap er biler. Bilen han satte sin fartsrekord med (300 km/t) var dog ikke fransk, men italiensk av merket Ferrari. Stuntet skjedde like fullt på en fransk motorvei og skal etter sigende ha gitt herr Stubberud et skikkelig «kick».

KJÆLEDYR: Den travle filosofen, bonden, forleggeren og forfatteren har også tid til kjæledyr. Her med dalmatineren «Shala» i 1978.

Vist 1229 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

ille bra …alltid hyggelig å komme til Kullebund…!!! grusvei.å…..😉

ille bra …alltid hyggelig å komme til Kullebund…!!! grusvei.å…..😉

Annonse

Nye bilder