Kong Vinter på besøk

Vi har nettopp hatt noen dager med blå grader. Men Kong Vinters besøk i Sarpsborg ser ut til å bli stadig mer sporadiske.
Vinteren i Sarpsborg har aldri vært forutsigbar. Men vi som har levd en stund husker likevel mange og lange kuldeperioder.
Nå virker det som om periodene med sprengkulde er blitt kortere og mindre hyppige. Men i juledagene ble gradestokken blå nok til at både ildsjelene i Trøsken IL og Leif Skaar ved Kjerringåsen Alpinsenter rakk å produsere snø. Selv om kuldegrader nå er avløst er varmegrader er det uansett mulig å få prøvd både langrennsski og alpine ski i Sarpsborg i dag og i morgen.
Nå var ikke alt bedre før, men vi sitter altså likevel med en følelse av at vintrene både var lengre og strengere for noen år tilbake.
Inntrykket forsterkes av alt snakk om menneskeskapt, global oppvarming. Og med det som bakteppe har kanskje ikke lokal, utendørs vinteridrett de beste forutsetninger for framtiden.
Selv om et er tatt på Jeløya og to utenfor fylket, viser dog dagens Fotoblikk-bilder at det kan bli vinter i Sarpsborg. Og med den fuktige lufta vi har, kan det bli skrekkelig kaldt når kulda først fester sitt grep om vårt østfoldske landskap.
For oss som liker fire årstider håper vi at Kong Vinter ikke helt glemmer oss her i Sarpsborg. Uten en skikkelig vinter blir heller ikke våren den samme.

INNE: Det hadde dannet seg isroser på vinduene i barneparken ved Lækkert en januardag i 1987. Det var såpass kaldt at barna valgte å holde seg innendørs.

VINTER: Rådeika fotografert en kald vinterdag i 1982.

KJØLIG: Det ble noen kalde ferjeturer over Glomma i februar 1978. For øvrig siste år med ferje på strekningen Sandesund-Sundløkka.

KALDT: Motivet er hentet fra Jeløya i 1981.

HESTESKYSS: Bildet er tatt på Nyveien (nå Haugeveien) i januar 1976.

TIL FJELLS: Det var kaldt i Begnadalen i 1985.

GLOMMA: Det var kaldt ved Glomma også i desember 2010.

VINTER: Det var skikkelig vinter ved Furuholmen i 1975

STABIL: I Valdres er vinteren mer stabil enn i Sarpsborg.

BIKKJEKALDT: Det var bikkjekaldt ved Glomma vinteren 1978.

Vist 2128 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Takk for flotte vinterbilder.

Annonse

Nye bilder