Verken kan eller vil betale

Her er et motiv som dukket raskt opp på gata i London i 1981. I den tiden var det mange fotballturer i SA-regi med glade supportere fra Sarpsborg som gjerne ville se sine helter i Tottenham, Arsenal, Liverpool eller Manchester United.
Jo, denne loslitte karen sto plutselig foran meg på fortauet. Kameraet var allerede innstilt på riktig lysmåling, og jeg rakk to skudd før han plutselig snudde seg rundt og gikk.
«Can’t Pay? Won’t Pay» var et teaterstykke som gikk rett til høyre, utenfor bilderammen. Og denne typen som minner ikke så rent lite om tegneseriefiguren fra Londons østkant, Andy Capp, kunne vel heller ikke betale for seg. Det var jo ikke enkle tider da jernladyen Margaret Thatcher skulle snu opp ned på det britiske samfunnet.
Like bak oss her ligger for øvrig Piccadilly Circus med Eros-statuen, og lenger framme er Leicester Square med de store kinoene.
London Pavillion rett over gaten var music hall og varietéteater fra langt tilbake på 1800-tallet, men er i dag en del av underholdnings- og shoppingsenteret Trocadero.
Noe helt annet har også brent seg fast i minnet mitt fra denne London-turen. Det var da fotografkollega Dagfinn Johansen, som dessverre ikke lenger er blant oss, dro meg med på sin pilegrimsferd til Tottenhams bane White Hart Lane nord i byen. Der fikk han faktisk med seg et lite stykke av gressmatta i en plastpose. Slike suvenirer er det nok ikke mulig å få fatt på i våre dager.

Vist 4737 ganger. Følges av 1 person.

Bildesamlingen (231 bilder)

 
Annonse

Nye bilder