Danseløver med flere baller i luften

Tidlig på 80-tallet var ballongdansen en populær aktivitet på landets utesteder. For enkelte var det ingen dans på roser.
En del mannfolk trives bedre i baren enn på dansegolvet. Ikke så rart siden mange av oss er både stive og urytmiske.
Karen i midten er heldigvis ikke stiv. I likhet med sine ballongdansende kamerater kan han heller ikke sies å være stivpyntet. Det ville dessuten være en overdrivelse å påstå at hurtighet og koordinasjon er særlig framtredende.
Men så er det heller ikke lett å ha mange baller i luften samtidig.
Ball(e) luftingen ble foreviget på Forum i 1983. Den gang var stedet en institusjon i det lokale utelivet, og også en plass hvor folk koste seg med middag før liveband bød opp til dans senere på kvelden.
Den gang var det fortsatt Lars Hovdum som drev Forum, hvor køene på lørdager tidvis var lange.
Mange av barløvene som frekventerte den populære restauranten ble for øvrig ikke omvandlet til danseløver før nærmere stengetid, eller klengetid om du vil. Da bød gjerne bandene på rolige klinelåter.
For dem som hadde sittet lengst i baren ble det likevel som oftest “Bye, bye baby goodbye”.
Det siste også tittelen på Rainbows legendariske låt i nevnte klinekategori.
Ungdom i alle aldre fant seg for øvrig til rette på Forum. Ikke minst var det en yndet møteplass for ølglade hockeyspillere og fotballgutter med glimt i øyet. Musikere og danseglade damer var også blant dem som trivdes hos Hovdum.
Ballongdansen var et forbigående fenomen. Og ikke alle deltok. Det hendte nemlig at ballongene sprakk, eller at ukoordinerte utøvere selv sørget for å bli stående i Adams drakt til stor latter for flere hundre andre feststemte. Deltakelse krevde derfor baller. Hvilket som kjent ikke alle er utstyrt med.
Gamle Forum-travere husker nok langt bedre tedansen enn ballongdansen. Formidagsdansen på Forum samlet i flere år mange folk.

Vist 9150 ganger. Følges av 1 person.

Bildesamlingen (231 bilder)

 
Annonse

Nye bilder